SLIM DLAŽBA – ŠIROKÁ ŠKÁLA VYUŽITIA

Nie, túto fotku sme nevystrihli z časopisu o architektúre. Pochádza z obývačky nášho zákazníka. Kozub, ako ústredný prvok..

Zobraziť príspevok

SLIM DLAŽBA – ŠIROKÁ ŠKÁLA VYUŽITIA

Nie, túto fotku sme nevystrihli z časopisu o architektúre. Pochádza z obývačky nášho zákazníka. Kozub, ako ústredný prvok útulného domova, si pri výbere obkladového materiálu zaslúži osobitnú pozornosť.

Zákazník stavil na minimalistický dizajn s prísnymi líniami, kozub pôsobí ako jeden veľký celok, preto je veľmi dôležité, aby výsledný dojem nerušili škáry medzi obkladom. Ideálnym riešením je v tomto prípade použitie veľkoformátovej, tzv. slim dlažby, ktorá sa v porovnaní s klasickou dlažbovinou vyznačuje niekoľkými prednosťami v rôznych aspektoch. V danom prípade sme po tomto materiáli siahli kvôli tomu, že je vzhľadom na iný typ technológie výroby k dispozícii aj vo veľkých formátoch ako 1×1 m, 1×2,5 m či dokonca až 1×3 m. Táto dlažba má takisto ako klasická dlažba mrazuvzdorné vlastnosti a je preto bez problémov použiteľná aj na teplotne tak náročný povrch, akým je kozub, samozrejme s použitím vhodného podkladu.

Slim dlažba sa teší čoraz väčšej obľube aj kvôli možnosti využitia veľkého formátu od podlahy po strop bez jedinej škáry napríklad v sprchových kútoch, na obloženie vane či za kuchynskou linkou.

Tento typ „tenkej“ dlažby je vynikajúcou alternatívou na pokládku na existujúcu dlažbu hlavne v prípadoch, kde je potrebné eliminovať hluk a prašnosť či celkovú stavebnú hmotnosť, kvôli úspore finančných nákladov za odstránenie starej dlažby či kvôli výškovým dôvodom, napríklad ak sa chcete vyhnúť úprave dverí. V neposlednom rade je možné ušetriť pri správnej manipulácii aj drahocenný čas.

Zákazníci určite ocenia aj vynikajúce hygienické vlastnosti tohto typu dlažby. Dlažba značky Panaria sa napríklad vyznačuje špeciálnym povrchom Protect vyvinutým v spolupráci s lídrom v oblasti antimikrobiálnych technológií Microban®. Technológia je založená na iónoch striebra, ktoré sú aplikované pri vypaľovaní a sú aktívne počas celého životného cyklu produktu. Vďaka tomu dlažba bráni rozmnožovaniu baktérií a je farebne stála.

Slim dlažba má širokú a prekvapivú škálu využitia – napríklad aj ako sprchová vanička či na obloženie vane

 

 

Ďalšou prednosťou slim dlažby je, že sa s ňou dobre pracuje, ako sme sa mohli spolu s našimi majstrami – obkladačmi presvedčiť na vlastné oči a ruky na našej predajni počas školenia vedeného pracovníkmi z talianskej firmy vyrábajúcej tento typ dlažby.

 

V našej predajni nájdete vzorky slim dlažby talianskych výrobcov Panaria, Fiordo, Margres či Cotto D´Este v rôznych hrúbkach (3,5 / 5,5 mm), dizajnoch (mramor, travertín, betón a pod.) a prevedeniach (matné, lesklé). Radi vám poradíme aj s výberom vhodného podkladového materiálu – penetrácie, nivelácie i lepidla, ktoré sú v tomto prípade základom dokonalého a trvácneho výsledku.